prazno--20

prazno--20

prazno--20

prazno--20

prazno--20

23 Lipanj 2017

Zašto je sigurna SSL veza (https) postala standard u 2017. i kako je jednostavno i besplatno instalirati uz svaki ParkingTim-Hosting paket

Prenosimo vijest objavljenu 19. lipnja 2017. na portalu net.hr

Zašto je sigurna SSL veza (https) postala standard u 2017. i kako je jednostavno i besplatno instalirati uz svaki ParkingTim-Hosting paket

Tvrtka PARKING TIM d.o.o. u vremenu stalnih promjena, kada se javljaju nove potrebe i mogućnosti, odlučila je da mora biti bolja, brža i pouzdanija te je zato dugogodišnjim testiranjem i kalibriranjem pokrenula savršeno stabilan server – parkingtim-hosting.com – na kojem će web stranice sigurno, neometano i najbrže funkcionirati. Cilj je bio osloboditi server nepotrebnih funkcija i skripti koje se rijetko ili nikada ne koriste, potpuno zaštititi korisnike od spam emailova (jer su izvor 90 % hakerskih napada), zaštititi od ostalih oblika mogućih napada i korisniku maksimalno olakšati upravljanje web stranicama. 

Konačni proizvod je server koji ne samo što ne dopušta spammerima da vam zatrpavaju email, nego odbija sve njihove pokušaje da uopće dođu do servera, koji zato ne mora trošiti resurse na obranu, nego svu svoju snagu može usmjeriti Vašim web stranicama. Za razliku od velikih hosting kompanija, svi paketi koriste samo najbolje AMD Opteron 3280 8 Core Servere. Uz svaki hosting paket dolazi C-panel, spartanski ogoljen, tako da se dobiju najbolje performanse (One-Click Installeri Open Source CMS-ova iza sebe ostavljaju tragove prema kojima je veoma lako otkriti slabosti vašeg web sustava i ugroziti mu sigurnost). 

Parkingtim-hosting je Certificirani CloudFlare Hosting Partner, pa uz svaki hosting paket dobivate i besplatan Cloudflare DNS kontroler (koji aktivirate iz svog korisničkog sučelja) kojim se web stranice automatski prespajaju na vama najbliže Cloudflare name servere i dobivaju sigurnu vezu (HTTPS) koristeći Cloudflare’s Univerzal SSL certifikat. Korisničko sučelje je veoma jednostavno i snažno jer iz njega kontrolirate, dodajete i selite sve svoje domene, hosting pakete, name servere, DNS, SSL certifikate, Cloudflare dodatke… što je idealno za developere i tvrtke koje kontroliraju više web stranica. Parkingtim-hosting korisničko sučelje dostupno je i na hrvatskom jeziku, a hrvatsku kunu moguće je odabrati kao sredstvo plaćanja. 

Ako želite dodatno osigurati web stranicu ili preko nje vršiti naplatu, za vas smo izdvojili provjerene, napredne i u svojoj kategoriji najbolje SSL certifikate poznatih svjetskih tvrtki GeoTrust, Comodo i Symantec. Jednostavna instalacija kroz korisničko sučelje. Ako se odlučite za neki od njih, Parkingtim Hosting poklanja vam i zasebnu dedicated IP adresu. 

 

2017. je godina HTTPS sigurne veze i SSL certifikata, zašto ? 

Još 2014. Google je objavio da će stranice koje imaju HTTPS biti bolje rangirane. To je dobra stvar za tvrtke koje imaju web stranice i koje se natječu s drugim tvrtkama za svoj položaj na tražilicama. U rujnu 2016. godine Google je objavio da će u siječnju 2017. početi prikazivati ​​sigurnost veze u adresnoj traci Chrome pretraživača od 56. verzije nadalje. To je početak dugoročnog plana obilježavanja svih nezaštićenih HTTP stranica. HTTPS šifrira podatke svojeg posjetitelja i daje mu integritet, tako da nitko ne može mijenjati ili pročitati ono što se šalje, pa se tako eliminira mogućnost „man-in-the-middle“ napada. HTTPS pomaže u zaštiti od velikih i malih napada.
Prije pet godina programeri bi vjerojatno samo odmahnuli na pitanje je li nužno postavljanje HTTPS veze, ali danas je to sasvim druga priča. HTTPS je prošao dug put od marginalizirane tehnologije do jednog od najvažnijih aspekata vaše web stranice. Parkingtim-hosting prvi nudi potpuno automatiziran i besplatan proces aktiviranja HTTPS veze

 

Kako uz svaki Parkingtim-hosting paket aktivirati besplatan Cloudflare’s Universal SSL i web stranici osigurati zeleni HTTPS protokol

 

Besplatan plugin za vaše Parkingtim-hosting administrativno sučelje Cloudflare’s Universal SSL (koji automatskim skriptama ugrađuje HTTPS sigurnu vezu za vašu webstranicu), moguće je instalirati odmah prilikom aktiviranja bilo kojeg Parkingtim-hosting paketa ili nakon što je Parkingtim-hosting paket već aktiviran. Nakon što se logirate u svoje Parkingtim-hosting administrativno sučelje (možete odabrati i hrvatski jezik), vidjet ćete plavi gumb SETUP CLOUDFLARE. Nakon što kliknete taj gumb, vidjet ćete da su već sve postavke za vašu web stranicu automatski unesene, a fleksibilni SSL aktiviran. U pomoćnom meniju kliknete ADONS (Dodaci) i ako tu vidite zelenu oznaku active, znat ćete da je SSL veza aktivna i da vašu web stranicu možete konfigurirati za HTTPS vezu. 

Dodatno dobivate: globalni CDN sa 62 točke prisutnosti po svijetu, automatsku optimizaciju web sadržaja, osnovnu DDoS zaštitu, zaštitu od prijetnji reputaciji web stranice i još mnogo više, gotovo bez dodatnog rada. Automatski će biti kreiran i vaš Cloudflare korisnički profil, na kojem možete svoje web stranice dodatno prilagoditi i optimizirati.

 

 PThosting net hr 02

 

PARKING TIM d.o.o. je tim mladih, dinamičnih ljudi, profesionalaca u svom poslu, spremnih da se u svakom trenutku suoče i odgovore izazovu: kreativnost, znanje i brzina su njihove glavne odlike.

Osnovni poslovni moto tvrtke uvijek je podrazumijevalo izuzetno visoke standarde, pouzdanost i visoku kvalitetu usluga. Njihov krajnji poslovni cilj je: zadovoljan klijent.

Portfolio Item
Web hosting
Portfolio Item
Oglašavanje
Portfolio Item
Izrada web-stranica

Upravljanje nekretninama i održavanje

UpravljanjeBAN002

KancelarBar 980x200 004

Hamag Baner