prazno--20

prazno--20

prazno--20

prazno--20

prazno--20

04 Studeni 2016

Projekt „Školski trg“ - uređenje Trga Ivana Klobučarića ispred osnovne škole Nikola Tesla

Tvrtke PARKING TIM i GARAŽE RIJEKA pomogle donacijama pri uljepšavanju Trga Ivana Klobučarića

Projekt „Školski trg“ - uređenje Trga Ivana Klobučarića ispred osnovne škole Nikola Tesla

Osnovna škola Nikola Tesla provodi projekt „Školski trg – uređenje Trga Ivana Klobučarića ispred osnovne škole Nikola Tesla“. Navedenim projektom planirano je uređenje prostora Trga koji je potpuno neuređen, a koji svakodnevno koriste učenici škole, ali i svi građani Rijeke.

Odobrena sredstva, uz volonterski rad roditelja i nastavnika Škole, omogućiti će oblaganje postojećih betonskih zidića drvenim oblogama, a djeca će osmislit i iscrtavanje partera Trga sadržajima koji će asocirati na to da se Trg nalazi u blizini škole. Ostvarena je i suradnja s Društvom arhitekata Rijeka čiji će članovi održati radionicu za školsku djecu u kojoj će se definirati konačno privremeno rješenje Trga koje će biti moguće realizirati u nekoliko idućih godina.

Tvrtke Parking Tim i Garaže Rijeka prepoznale su navedeni projekt „ Školski trg – uređenje Trga Ivana Klobučarića ispred osnovne škole Nikola Tesla“ kao hvalevrijedan projekt, te kao svojim prvim susjedima pomogli sa donacijama u uljepšavanju Trga.  Nadamo se da će učenici osnovne škole, njihovi roditelji, te ostali građani biti zadovoljni, navedenim projektom, prvenstveno kako bih djeci osigurali njihov kutak za igru i zabavu.

U tijeku je nabavka materijala za radove na uređenju prostora Trga, a zajedničke aktivnosti roditelja i djece na uređenju Trga dogovorene su za rujan/listopad 2015. godine. Sa oduševljenjem čekamo početak gradnje i svečano otvaranje Trga za zadovoljstvo i potrebe djece.

Izvor:  Osnovna škola "Nikola Tesla" Rijeka

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' 

Rijeka, 25. listopada 2016. 

RIJEČKI PROGRAM LOKALNOG PARTNERSTVA POSTAJE TEENEGER

Na prezentaciji projekata Riječkog programa lokalnog partnerstva provedenih u 2015. godini, upriličenoj u Gradskoj vijećnici, voditeljima projekta, volonterima i donatorima dodijeljene su zahvale za njihov osobni angažman i doprinos na uređenju dvorišnih prostora Dječjih vrtića Drenova, Mirta, Pehlin, Potok i Vežica, Trga Ivana Klobučarića, prostora Draške doline, zelene površine ispod Dječjeg vrtića Galeb i okoliša zgrade Zavičajnog muzeja na Drenovi.

vjecnica-skolski trg 25-10-2016 zahvalnice parkingtimProteklih 12 godina, zahvaljujući entuzijazmu naših sugrađana uređeni su pojedini dijelovi grada - dječja igrališta, parkovi, dvorišta vrtića, osnovnih škola, šetnice, javne površine, trgovi, ulice. U navedenom vremensko razoblju, u partnerskom odnsu sa Gradom Rijeka radili su na podizanju kvalitete življenja, a protekom vremena Riječki program lokalnog partnerstva postao je mladi teeneger....

Projekt Grupe građana i Vijeća roditelja OŠ Nikola Tesla, "Školski trg - privremeno uređenje Trga Ivana Klobučarića"

Utrošena sredstva Proračuna RPLP 20.394,55 kn
Sredstva proračuna 34.759,49 kn
Doprinos zajednice 15.950,00 kn
Ukupna vrijednost projekta 71.104,14 kn

Ovim projektom u obliku privremenog rješenja započelo se sa uređenjem prostora Trga Ivana Klobučarića na kojem se učenici škole i građani zadržavaju (sjede, igraju se, prolaze). Definiranje ideje privremenog rješenja uređenja trga u suradnji sa učenicima, roditeljima i udrugom Društvo arhitekata Rijeka u cilju kvalitetnijeg boravka učenika spomenute škole u vrijeme školskog odmora do implementacije konačnog uređenja trga ciljevi su ovog projekta. Kroz nekoliko faza predviđeno je uređenje prostora na kojima se učenici zadržavaju. Tijekom 2015. godine provedeno je nekoliko radionica sa učenicima čije ideje i želje su dovele do idejnog rješenja izgleda trga. Postavljanjem drvenih obloga na postojeće betonske istake, osiguran je prostor za sjedenje učenika, ali i prolaznika. Ideja je, sadržajno obogatiti parter trga u cilju kvalitetnijeg korištenja prostora od strane učenika i prolaznika. Na trgu je predviđeno postavljanje sportskih sadržaja za male sportove, te oslikavanje površina trga bojama i podlogama prilagođenim edukativnim i sportskim sadržajima. Proračunskim sredstvima Grada Rijeke nabavljena je drvena građa, drvene obloge za montažne klupice na obodnim betonskim zidićima i oko istaka na trgu, betonirani su rubni zidići oko trga, te i hortikulturno oplemenjena zelena površina...

ZAHVALNICA-GRAD RIJEKA PARKING TIM

Izvor:

Više informacija na web stranicama grada Rijeke 

http://www.rijeka.hr/RijeckiProgramLokalnogPartnerstvaPostaje

http://www.rijeka.hr/lgs.axd?t=16&id=98825

Portfolio Item
Web hosting
Portfolio Item
Oglašavanje
Portfolio Item
Izrada web-stranica

Upravljanje nekretninama i održavanje

UpravljanjeBAN002

KancelarBar 980x200 004

Hamag Baner