prazno--20

prazno--20

prazno--20

prazno--20

prazno--20

28 Lipanj 2013

POKROVITELJSTVO PICOKIJADE I UDRUGE „BAGREM“

Tvrtka PARKING TIM d.o.o. dobila je zahvalnicu za pokroviteljstvo PICOKIJADE 2013. i Udruge „Bagrem“ Đurđevac....

POKROVITELJSTVO PICOKIJADE I UDRUGE „BAGREM“

Picokijada je najstarija turistička manifestacija u kontinentalnoj Hrvatskoj koja se izvodi od 1968. godine. Temelji se na dva glavna čimbenika, Starom gradu Đurđevcu i Legendi o Picokima.
Legenda o Picokima je scenska igra čiji su scenarij napisali 1968. godine đurđevački prosvjetni djelatnici prof. Vlasta Tompak i Martin Mihaldinec, a redatelj je bio Pavle Mihajlović, kazališni redatelj amater.

 

Središnja manifestacija Picokijade jest scensko uprizorenje »Legende o Picokima« na otvorenom, koje oko utvrde Stari grad angažira više stotina statista i glumaca-amatera (iz Hrvatske, Slovačke, Mađarske i drugih susjednih zemalja). Niz godina scenski prikaz se izvodi prema scenariju na kajkavskom dijalektu koji je napisao Vid Balog, a režirao Krešimir Dolenčić.

 

Uobičajeni popratni programi, osim središnjeg djela prikaza opsade, sadrže različite likovne izložbe, između ostalih i stalni postav fundusa donacije Ivana Lackovića Croate u Galeriji Stari grad Đurđevac, promocije knjiga i književne susrete te kazališne predstave i koncerte. Pprogram redovito uključuje i zabavni dio koji se sastoji od estradnih nastupa i folklornih priredaba te sportski dio: nogometna, teniska, biciklistička, odbojkaška, ribička i lovačka natjecanja. Različitim etnološkim izložbama i folklornim priredbama prezentira se i etnološka baština, a tu je i gastronomski dio programa koji uključuje prezentacije tradicijskih slastica te razna gastronomska natjecanja. Pripremaju se tradicionalni kolači u kojima su zastupljene domaće namirnice, brašno, cikorija ili med.

 

 

Tvrtka PARKING TIM d.o.o. dobila je zahvalnice za pokroviteljstvo PICOKIJADE 2013. Đurđevac i pokroviteljstvo Pčelarske Udruge „Bagrem“ Đurđevac.

POKROVITELJSTVO PICOKIJADE I UDRUGE „BAGREM“ POKROVITELJSTVO PICOKIJADE I UDRUGE „BAGREM“ POKROVITELJSTVO PICOKIJADE I UDRUGE „BAGREM“
Portfolio Item
Web hosting
Portfolio Item
Oglašavanje
Portfolio Item
Izrada web-stranica

Upravljanje nekretninama i održavanje

UpravljanjeBAN002

KancelarBar 980x200 004

Hamag Baner