prazno--20

prazno--20

prazno--20

prazno--20

prazno--20

09 Studeni 2009

Oslikavanje Grafitima: Projekt Galerija Garaže Rijeka

Natječaj za oslikavanje zidova garaže Stari grad na Klobučarićevom trgu u Rijeci

Oslikavanje Grafitima: Projekt Galerija Garaže Rijeka

Naša ideja je bila da interesne skupine i pojedinci bliski likovnim formama urbane vizualne kulture mladih dobiju priliku i prostor za kreativno izražavanje, odlučili smo natječajem omogućiti svima koji se žele okušati u ovakvom projektu i svojom aktivnošću doprinijeti ljepšem izgledu okruženja i objekta koji se nalazi u samome središtu grada na frekventnom prometnom i pješačkom čvorištu.
Garaža „Stari grad“ nalazi se na Klobučarićevom trgu, a sastoji se od podzemne garaže i četiri objekta na trgu. U neposrednoj blizini garaže, odnosno Trga, nalaze se dvije obrazovne ustanove (OŠ Nikola Tesla i FFRI), stambeni i poslovni objekti (tzv. pametna zgrada) te kulturno-povijesni spomenici (Kosi toranj, crkva Uznesenja Blažene djevice Marije).
S obzirom na to da se radi o novoizgrađenom objektu (podzemno parkiralište s pristupnim objektima) integriranom u starogradsku jezgru, spoju tradicionalnog mediteranskog ozračja uklopljenog u suvremena urbana rješenja, ideja je da se oslikavanjem oplemeni utilitarni prostor unutar kojeg naše tvrtke obavljaju uslužnu djelatnost s ciljem poboljšanja kvalitete življenja okolne zajednice.

 

Opis projekta:

- Na Natječaj se mogu prijaviti grupe natjecatelja ili pojedinci od 15 do 30 godina starosti.

- Daje se prednost radovima koji izražavaju specifičnosti urbane vizualne kulture mladih.

- Predmet Natječaja je površina od oko 70 m2 podijeljena na četiri zida, po principu jedna kućica – jedna tematska cjelina. Dimenzije jednog zida su oko 5 m dužine i 3,5 m širine što čini ukupnu površinu jednog zida od oko 17,5. m2. Na jednom od zidova nalazi se prozor odnosno vrata.

- Oslikavanje prozora je dopušteno dok su vrata izuzeta iz površine za oslikavanje.


Za sudjelovanje natjecatelji su trebali dostaviti:

-  prijavu sa sažetim životopisom i osobnim podacima natjecatelja, tj. članova grupe te e-mail adresu osobe za kontakt

- idejnu skicu / nacrt rada u boji i tekstualni opis teme-sadržaja

- tekstualni opis pripremih radova
- količinski popis tehnike, tj. materijala uključujući pripremne i izvedbene radove (npr. fasadna boja, pigment, auto-lak itd.)

- količinski popis potrebnog pribora (npr. četka za površno čišćenje zida, sprej, kist,valjak itd.)

- procijenjeno vremensko trajanje izvedbe

 

Svi materijali trebali su se dostaviti u tiskanom ili digitalnim obliku najkasnije do 9. 11. 2009. godine na sljedeću adresu:

Muzej moderne i suvremene umjetnosti
Dolac 1/II
51000 Rijeka
(uz naznaku "Galerija Garaže Rijeka – natječaj")

 

Odabir natjecatelja proveo je žiri u sastavu predstavnika zajednice, vlasnika objekta i stručnjaka iz različitih područja i ustanova. Žiri je odabrao natjecatelje na osnovi prikazanih radova s cjelovitom traženom dokumentacijom. Temeljni kriterij odabira bio je sadržan na osnovi cjelovite kvalitete rada. Nakon selekcije idejnih radova žiri je svakom radu dodijelio kućicu za izvedbu s točnim dimenzijama i fotografijom te su morali u roku od 10 dana dostaviti konačno izvedbeno rješenje na e-mail adresu. Natjecatelji su o tome bili obaviješteni putem kontakta koji su naveli u prijavi.
Po završetku oslikavanja žiri je ocijenio svaki rad te su im dodijeljene i nagrade za sve grupe definirane u skladu s prijevom i ovisno o njihovom plasmanu. Iznosi novčanih nagrada podijeljeni su svim takmičarima (grupama), te predviđeni ukupni fond nagrada iznosio je 8.000,00 kn:

- 1. mjesto – 3.500 kn

- 2. mjesto – 2.000 kn

- 3. mjesto – 1.500 kn

- 4. mjesto – 1.000 kn

 

Uz novčane nagrade, naša tvrtka je o svom trošku natjecateljima pribavila potrošni materijal, osigurala potreban pribor i tehničke uvjete potrebne za izvedbu projekta. Budući da se radi o površinama koje su izložene klimatskim utjecajima, tehnike i materijali morali su biti u potpunosti prilagođeni uvjetima vanjskog prostora.
Naša tvrtka je zadržala pravo na objavljivanje, distribuiranje i umnožavanje odabranih radova putem različitih sredstava i medija kako bi se dokumentirala i promovirala djelatnost tvrtke, projekt Galerija Garaže Rijeka, događaj i natjecatelji uključeni u projekt Galerija garaže Rijeka u kojem god to obliku smatra prikladnim.

 

 

 

 

Portfolio Item
Web hosting
Portfolio Item
Oglašavanje
Portfolio Item
Izrada web-stranica

Upravljanje nekretninama i održavanje

UpravljanjeBAN002

KancelarBar 980x200 004

Hamag Baner